Snart en fin Fälad

ImageKänns som att vi har lite medvind på våra olika projekt nu. Vår fälad får ett riktigt ansiktslyft och är på väg att återfå sin forna glans med både beteshagar och slåtterängar. För att vi skall nå hela vägen fram så är det många björkar som skall fällas så att gräs och enebuskar trivs bättre.ImageTill vissa sträckor av stängslet har man använt enestolpar, lokalproducerade, miljövänliga, komposterbara och hållbara kan det bli bättre? vi skall försöka att fortsätta denna fina tradition. Men vi vill ändå ha några Enar kvar i markerna så det får bli en kompromiss av olika stängselstolpar.ImageFäller man mycket träd blir det även mycket ris, en del lägger vi i högar till fåglar och insekter men mycket bränner vi på plats för att minska körningarna på den känsliga marken. den röjningen som vi genomför nu är den första på minst 40 år och den kommer att ske  i omgångar dom närmaste 5 åren. allt för att marken och växtligheten skall hinna anpassa sig till den öka solinstrålningen och näringen som kommer från rotsystemet till dom träden som vi har sågat ner. Går man för snabbt fram kan man göra mer skada än nytta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: