Köttlåda

Skärmavbild 2021-05-20 kl. 20.19.49

Äntligen är vi igång med årets säsong av kött från våra ekologiska betesdjur och nyheten för i år gris, grisarna hjälper oss i trädgården med att berabeta jorden och ta hand om skörderester och ogräs. Vi har också ett sammarbete med två stycken butiker där vi får grönsaker och bröd till grisarna och räddar de från tippen. Denna kopplingen mellan stad och land gör att vi får tillbaka näringsämnen samtidigt som vi minskar på matsvinnet 

Missa inte att besöka våra betesdjur på Hallands Väderö  i år har vi utökat flocken med ännu fler djur av vår Skånsk röd boskap, vår alldeles egna skånska lantras.

300 h med skog, betesmark och stränder har djuren gått på sen tidig vår fram till oktober och vårda och öppna upp landskapet.

Du hittar också våra djur på Kulturens Östarp utanför Veberöd, där har vi i år våra kvigor av både den Skånska röda boskapen men också den ännu mer hotade Granemålakon. Kulturens Östarp är öppet varenda dag hela säsongen och du kan alltid komma och titta till våra djur.

Vi föder upp våra betesdjur 100% ekologiskt och helt utan kraftfoder och spannmål, detta gör köttet smakrikt och riktigt fullspäckat av Omega-3 och andra nyttigheter samtidigt som vi bevarar den biologiska mångfalden och det öppna landskapet.

Du har möjlighet att köpa lamm, gris och nötkött i år men också komplettera din beställning med grönsaker och ägg via vår Facebook sida Bokeslundsgården där vi lägger upp nya erbjudanden varje vecka
Vi använder oss av småskaliga slakterier, detta för att minska den stressen som kan uppstå när djur från olika gårdar blandas. Efter att djuren har slaktats låter man det hängmöra för att köttet skall bli så mört och smakrikt som möjligt.

Beställer du för över 2000kr kan vi ordna med leverans hem till dörren när vi har en leveransrunda.

Vi har ingen gårdsbutik men du är välkommen att besöka oss på gården, bara boka in en tid så har vi din beställning klar för avhämtning 

Fri leverans av beställningar över 2000kr/order inom Skåne eller hämta direkt på gården. Leverans  sker på fredagar oftast . Innehållet i lådorna/kassar kan variera något beroende på styckning.

Så tveka inte, utan beställ en låda du hittar alla erbjudanden på https://bokeslundsgarden-online.quickbutik.com

 

 

Bokeslundsgården
Norrto 3217
24293 Hörby

 

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: