Byggprojekt

Image

Knappt har vi blivit klara med att renovera en ny box till våra kor fören man planerar för nästa. På gården finns det en våning som skulle bli en perfekt lägenhet för besökare som vill övernatta. Allt är framdraget redan så det finns vatten, el och avlopp. Vi brukar göra de flesta byggnationerna själva men ta en hjälp när det kommer till eldragning och liknande. Vår lokala bygghandel är alltid hjälpsamma när det gäller att räkna på bärighet och vilka material man skall välja. På den fastigheten som vi har våra kor på lyssnade inte den tidigare ägaren på byggnadsråd vilket vi fick betala dyrt för.

Image

En dag i november 2008 när vinden låg på från fel håll följde nästan hela taket på vindskyddet med och landade på bakre långvägen. Som tur var hade inte djuren kommit hem från betet  och vindskyddet var tomt. Felet var att det var för få och för klena stolpar som höll upp och förankrade taket. Med hjälp av våra praktikanter från WWOOF World Wide Opportunities on Organic Farms kunde vi hösten efter  färdigställa ett nytt och förbättrat vindskydd som klarar det mesta som kan komma av Skånskt väder och lite till.Image

Fördelarna med att bygga själv är att man får det precis som man själv vill ha det och till en billigare peng än om man skulle ta in folk för att göra allt, och så finns det en del projekt som bara inte skulle bli gjorda om man inte gjorde det själv.

Image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: