Påskvår

ImageDet gäller att leva i nuet och vara tacksam för det man har i stället för att sätta sin tro till det som kan komma att bli. Det flest går väll nu och längtar efter vår värme och att få lite påskledighet umgås med familj och vänner och äta god mat. Samma är det här hemma på gården men det börjar redan kännas lite vemodigt då det nu bara är två veckor kvar innan getterna flyttar ut i skogen. Dom har ett vindskydd och får lite extra hö om dom villa ha men känner jag dom rätt kommer dom vara mer än nöjda med att få komma ut i sol och friskluft och få äta så mycket skott och bark som det vill. Bara två veckor med stallet fullt av killingar och busiga upptåg så fort man vänder ryggen till.

ImageFörsta omgången med killingar är redan pappa upp i dagen, medan getterna äter står dom tillsammans och ser till att man inte hittar på något. Pappa Dunderhård tillsammans med vår andra bock får bilda förtrupp och flytta ut nu redan till helgen, då blir det lite mer plats till dom växande killingarna att växa på. Getterna är så enkla att flytta ut på betet, alt man behöver göra innan är att gå över klövarna som slits för dåligt inne på stall och behöver trimmas lite för att slitas rätt annars så är det bara att öppna dörren mer eller mindre.

ImageMen än blir man överraskad när man kommer ut i stallet 4 nya killingar på bara några dagar, dom sista tre damerna får skynda sig på om om inte skall få sina killingar ute på betet i stället. 4 stycken halvbröder som säkert blir dom bästa lekkamrater under den kommande sommaren, getter och bockar blir trevligast om dom får växa upp i en flock med både manliga och kvinnliga förebilder som kan vissa som hur man skall uppföra sig. Bockkillingar som inte har en vuxen bock som förebild blir lätt väldigt odrägliga och skall på och stängas. Bättre att ha en förebild som lär dom lite getvet och föregå med gott exempel.

ImageInte bara getterna längtar ut i friska luften, när solen är framme och snön smälter njuter Myskankorna extra mycket av livet, dom har gått igenom en tuff vinter med kyla och is vilket dom inte är lika väl anpassade till som dom vanliga ankorna. Att dom börjar få vårkänslor märk även i redet, nu blir det ganska mycket ankägg varje vecka för att inte tala om hönsen, med nästan 100 hönor kan det nu bli ganska mycket ägg på en dag. Förutom dessa så är det även vaktlar som värper och snart pärlhönsen om bara värmen kunde komma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: