När det inte går som planerat

Image

När man har gård och djur fylls tiden av förberedelser och planering, man ordnar med stängsel så att det skall vara klart innan den hektiska sommaren då man skall ordna med foder inför vintern allt snurrar på med årstiderna och det gäller att passa in allt så bra som möjligt och i bland erkänna att man var lite väll ambitiös när man bokade in saker och man får helt enkelt tänka ”det tar jag nästa år i ställe”, Vardagen fylls av skötsel alltid samma  mata och vattna djuren se till att dom mår bra och att det är nog med halm och strö till dom. Först efter att djuren har fått sitt får man börja med det andra, vissa dagar blir det ingen tid kvar utan det är djur för hela slanten speciellt när det inte går som man har planerat.

Image

Vår Göingeget Lilja som fick två fina pojkar har fått ett sår på baksidan av spenen som gör att hon inte ville att killingarna skulle dia, ett juver som inte blir tömt på mjölk riskerar att bli inflammerat och det är det som hände, på bara någon dag gick det fån normalt till överfyllt och varmt och omöjligt att få ut mjölken så hon kan bli bra igen. I detta läget finns det inte så mycket att göra, den ena killingen fick flytta ner till vara två tidigare flaskuppföda och bo med dom nu, den kvarvarande får tillräckligt med mjölk från den andra spenen. Sen var det bara att ringa in vår veterinären Ida-Maria Från veterinärstationen i Hörby. Hon konstaterar snabbt att getens har en feber på 40,6 och att juverhalvan är så inflammerad att det behövs antibiotika  för att komma till rätta med detImage

7 dagars behandling ev mer om det inte har släppt och juvret minskar i storlek, för att underlätta kommer vi även att smörja och skydda såret och massera juvret försiktigt men det är svårt när det sista hon vill är att vi skall röra vid det.

En kommentar på “När det inte går som planerat

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: