Änglabockens son Charlie

Image

Vår Göingebock Charlie säger aldrig nej till att vissa upp sig lite extra för kameran, hans far Bocko var likadan. Alltid första fram för att undersöka vad som var på gång när man kom in i hagen. Men medans Bocko var mörkt grå är Charlie nästan vit en kopia av sin Morfar Truls eller som vi kallade honom Änglabocken.  När han kom springande i hagen var det som en gloria av vita ragg som flög kring honom, även hans tålamod med sina flock medlemmar var änglalikt.  Charlie är bara barnet än så länge och fyller 1 år nu i dagarna man får hoppas att vi får ha honom kvar  i många år än och att han ärver sin morfars temperament.

DSC_2984_2

Image

Getter är utpräglade flockdjur och våran flock gör helst allt tillsammans och så nära varandra som möjligt. Skall det drickas skall alla dricka i samma spann, skall man vila görs det bästa bredvid varandra med så mycket kroppskontakt som möjligt. Här ligger en av våra ursprungsgetter Emma mormor till Truls och mamma till den vuxna geten som ligger bredvid. I mellan har en av årets killingar av en annan get klämt in sig och bakom dom ligger resten av flocken.

Image

Allt som oftast hittar man killingar utanför kätten när man kommer in i stallet, men när det gäller killingarna så är det så, kan man komma ut kan man komma in. Likt en korsning mellan spindel och kanin klättrar och hoppar den in till de andra igen.

Image

Lika bra att de får testa att hoppa genom stängsel nu för när de testar med eltrådarna till sommaren blir det inte lika roligt.

Image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: