Våren är här

Image

Gårdens killingar blir modigare för varje dag som går. Stallet som från början vara ganska utmanande för dom har dom nu helt ratat det som gäller är ute. Fortfarande har vi snö på marken men det är varmt i luften och praktikanternas arbete i trädgården vill dom inte missa.

Image

Det är inte bara killingarna som vill utforska sin miljö, en ny kulle med Smålandshöns såg dagens ljus i veckan. De kycklingarna som har mörka tecken vid ögat och på ryggen är hönor och dom som är mer ljusgrå är tuppar. Tittar man noga på deras näbbar kan man se den lilla äggtanden som dom använder för att göra hål på ägget så dom kommer ut.

Image

Vår Linderödssugga Helena nedkom i dag med en kull på minst 7 kultingar. Vissa brås på mamma och är röd svarta medan de flesta liknar sin far Hamlet och är mer ljusa med svarta fläckar. De första dagarna lämnar suggan inte huset utan ligger och värmer kultingarna samtidigt som hon ger dem mjölk. Våra grisar har väldigt mycket kvar av sina vilda förfäder och det är inte tillrådligt att gå in i hyddan eller försöka röra kultingarna om man vill behålla alla sina fingrar.

Image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: