Snart kycklingar

Image

Inne i hönshuset njuter tuppar och hönor av lite solbadande i en blek vintersol, verkar som vi går mot en varmare vecka än den som vi har haft. Hönsen känner av denna försmak på våren och verkar extra ivriga på att få komma ut för att se om snön har försvunnit, dom får ge sig till tål några dagar till men fortsätter det som i dag kommer snart alla snön att vara borta. Inne i källaren och äggkläckere är det full aktivitet även om man får ta en lampa till hjälp för att se det.

Image

Det som för två veckor sedan var ett vanlig ägg har nu i den 37-gradiga kläckaren bara en vecka kvar på sin utveckling till en kyckling. Man kan se en mörkare skugga som är själva kycklingen och runt omkring i ägget finns blodkärlen som förser den med näring. Den har allt den behöver i form av vätska och näring och det enda den behöver är värme.

Image

Men det är inte alltid det går som planerat, något saknas eller blir fel och fostret dör. Istället för fina blodkärl är allt som återstår bara en mörk missfärgning och runt det hela en rödfärgad gloria. Inget annat att göra än att lägga dom i komposten och hoppas på att dom andra skall förvandlas till kycklingar på mindre än den veckan som återstår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: