Lunch with the big boys

 Vintertid lägger man många timmar varje dag med korna men nu på sommaren känns det som man knappt träffar dom. Det bästa stället i hagen om man är tjur är platsen för majbålet. Den öppna jorden och askan är perfekt att ligga på och gräva lite med horna i. Tjurarna är mästare på att ta det lugnt, dom lägger några timmar på att beta sen hittar det den perfekta platsen för att lägga sig ner och idissla maten, från sin första mage stöter djuret ut en liten mängd gräs för att kunna tugga den en gång till mer noggrant. Att tugga fodret flera gånger och sammarbeta med mikroorganismer gör att korna kan omvandla gräs och örter till kött och mjölk #grassfed #framtidenskött #sustainablefarming #farmlife #smallholding #dirtyhandscleanhearts #skånskrödboskap #bevarande #gammalsvenskras #exceptionellråvara #bokeslundsgården 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: