Solberga gråärt


Gråärt från Solberga gård i Bohuslän sen 1600-talet har samma familj brukat och bevarat denna sortenGråheten han ätas grön eller torkas och användas i matlagning, gråärtor är en klassisk proteingröda i Sverige men tyvärr akut hotad och flera odlare behövs. Du kan hitta utsäde via seriösa fröfirmor som Runåbergs frö via Föreningen Sesam och andra odlare #bevarande #gråärt #exceptionellråvara #ekologiskt #ekoträdgård #odladmångfald #enbonde #bokeslundsgården 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: