Sämsta honungsskörden någonsin!


Efter några timmar fick vi avbryta årets slutskörd i bigården för det började regna, samtidigt som vi lyfter in det få ramarna med honung som vi fick står vi där sen blöta och trötta. Vi är i slutet av ett katastrofalt biår och undrar lite hur vi skall klara det en kall, blöt och blåsig sommar gör att bina inte kan flyga och pollinera blommor, de får ingen nektar och kan då inte göra nån honung. Det behövs mer bin och framförallt ren svensk honung därför har vi satsat nästan allt vi har tjänat på honungsförsäljning för att bygga upp flera bigårdar och mer kupor. Nu har vi massor av jobb kvar med att stödmata samhällena och hoppas att de klarar vintern och nästan ingen honung att sälja #pollineramera #svenskabin #beekeeping #honeybees #beekeeper #apiary #bees #apiculture #urbanbees #apicultura #honey #apis #apismellifera #urbanbeekeeper #savethebees #urbanbeehive #pollinator #imkerei #beefarm #backyardbeekeeper #bee #biodling #hive #beehive #honeybee #honung #bokeslundsgården 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: