Sten och En


Vi går mot betessäsongen och det är inte långt kvar tills korna åter igen lämnar sina spår i naturbetesmarkerna, det är ett symbiotiskt förhållande där det växande gräset ger foder åt djuren samtidigt som de håller bort träd och buskar som annars skulle skugga bort gräset. Detta är inget nytt utan bara ytterligare ett år som länkas till en flera hundraårig kedja.

Över detta samarbete vilar bondens hand och säkra blick. Stengärden som omgärdar det hela tjänar fortfarande sitt syfte och skiljer mellan skogen och gräsets marker. För komplettera man ofta med gärdsgårdar där stenen inte räckte, samma kunskap använder vi när vi använder enstammar till stolpar, En är naturligt motståndskraftig mot röta så istället för att köpa in tryckimpregnerade stolpar har vi här något som kan produceras i det hagar som de sen skall skydda #kulturlandskap #bevarande #en #juniperuscommunis #betessläpp #gammalkunskap #symbios #dirtyhandscleanhearts #smallfarm #familyfarm 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: