Evighetsträd


Att plantera träd är att tro på framtiden och att förvalta ett träd speciellt det riktigt gamla kräver respekt. Vissa träd uppnår till slut den magiska benämningen evighetsträd. Som kungligheter står de i landskapet med en känsla av tidlöshet. Denna uråldriga Sälj är vårt mest värdefulla, nu på våren hittar bin nektar och pollen bland dess blommor. I det döda grenarna och stammen lever en mångfald av insekter vissa blir föda till hackspettar och andra fåglar medan resten säkrar artens fortlevnad. Under varma sommardagar ger den skugga till betesdjuren som betalar med att gödsla jorden #kulturlandskap #evighetsträd #bevarande #salixcaprea #willowtree #bokeslundsgården 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: