Welcome to the kindergarten 


 Visste du att Bokeslundsgården är kärnbesättning till flera av våra svenska kulturraser, det betyder att vi är den äldsta besättningen som fortfarande är aktiv av dessa raser och under en tid var vi även den ända besättningen. Våra stammar av Gammalsvensk Rhode Island Red och Vit Leghorn härstammar från två äldre hönserier i Småland som höll kvar i sina gamla svenska raser när de andra bytte till utländska hybrider. Vi kläcker varje år fram kycklingar för att utöka våra avelsflockar och sprida till andra bevarare, kycklingarna är små nu och behöver fortfarande värmelampa men när vi kommer in i mars är de stora nog att flytta ut på grönbete #gammalsvenskras #familyfarm #homegrown #sustainablefarming #freerange #kulturraser #gammalsvenskvitleghorn #gammalsvenskrhodeislandred #smålandshönan #isbarblå #silveruddsras #ekologiskt #eko #organic #beyondorganic #exceptionellråvara #långsamtväxande #premiumkyckling #sverigesgodastefågel #bokeslundsgården 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: