Lamm 24 april


Ingen gentleman precis men är man avelsbagge gäller det att visa att man duger. Flera av tackorna verkade inte alls ha något emot uppmärksamheten snarare tvärt om.Tackor kan bara bli dräktiga under en kort period när de är i högbrunst och är mottagliga. Det flesta raserna börjar brunsts på hösten när dagarna blir kortare men Klövsjöfåret kan om de går på bra bete brunsts redan på våren och sommaren. 

Våra lamm kommer på våren några veckor innan betessläppet, det känns bra att få lammen medan tackorna fortfarande är hemma på gården om tackan skulle behöva hjälp och för att lammen skall få sina öronmärken direkt, det gula lapparna är inte direkt snygga men en förutsättning när man arbetar med att bevara rasen och måste ha 100% koll på härstamningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: