Honung med det där lilla extra

Image

Även om det inte har varit mycket av en vinter i stora delar av landet så kommer här ett litet tips från oss hur man kan arbeta lite förebyggande. I stället för att köpen en massa må-bra-saker att stoppa i sig när man är eller känner av en förkylning kan man göra så här i stället. tag en enliters konserveringsburk väl rengjord, skala en lagom stor bit ekologisk ingefära och dela på längden och skiva. Sen behöver du en apelsin och en citron, bägge måste vara ekologiska för dessa skall med klyftas och skivas fruktkött och skall, Citrusfrukter kan ha höga halter av bekämpningsmedelsrester på skalet så det är ett krav att de är ekologiska.

Image

Lägg den hakade ingefäran och citrusfrukterna i burken och krydda med hel kanel och anis, sen är det bara att ta en burk av sin favorithonung och vända upp och ner över och låta den rinna ner över innehållet. Trotts att honung är flytande är den väldigt torr och den kommer att dra ut fuktighet tillsammans med en massa nyttigheter från ingefäran och alt det andra som man har lagt i. När honungen har runnit ner stänger du till burken och ställer den svalt under någon dag innan du kan börja använda av denna dunderhonungen så fort du börjar känna dig lite krasslig. Honungen i sig är bakteriedödande och lindrande och tillsammans med det andra ingredienserna blir det en burk fylld av stärkande nyttigheter.

2 kommentarer på “Honung med det där lilla extra

Add yours

  1. Vilken dunderkur! Detta ska jag prova. Får bli med köpehonung nu, men snart har vi egna bikupor så då blir det annat av 🙂

    1. Man kan prova en massa olika smaksättningar, i vårt vanliga sortiment har vi apelsin, citron förkylning mm honung smaksatt med ekologisk eteriska oljor, bara naturligt inga konstigheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: