Fredagsmys på getvis

ImageDen stora dagen är här och gårdens egna svar på tvprogrammet ”vem tar vem”, eller som det är för getter vilken bock blir utvald i år.  För en del av damerna blev det ett kärt återseende av förra årets stora härads betäckare Hornborgasjöns Dunder Hård. Emma, Josefin, Johanna, Ingela, Inga och Nuroj  verkade mycket nöjda med sin lott att få dela på honom.ImageMen inför årets indelning var det vår egna Charlie som drog det längsta strået och fick den största flocken. Förra året fick vi ett stort tillskott på getter i vår flock från Hornborgasjön vilket gör nu att vi har ett behov av minst två olika bockar som sköter betäckandet.  Vi försöker undvika allt för mycket inköp av nya djur och då blir det att man får rekrytera sina egna bockar istället. Genom att ha minst två undviker man att de betäcker sina mödrar och nära släktingar. Så med detta i minnet har nu både Dunder Hård och Charlie blivit varandras ”styvpappor” för hösten.ImageNär getterna delats upp i sina nya grupper var det är bara att åka och hämta de förväntansfulla bockarna. Flera fina bockkillingar var väldigt nyfikna på kameran och passade på att visa upp sig lite extra.ImageDe lyckligt utvalda väntar på att få börja sin tjänstgöring, om 5 månader få vi beviset på hur charmiga de har varit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: