Vintervila

IMG_4381

Det här med att inte gå ut och arbeta eller göra något på gården är himla svårt. Förutom att göra det nödvändigast nu på vintern som att se till att djuren har mat och vatten att inga nya lamm eller kalvar har kommit som behöver ses till. Att bara sitta ner och njuta av allt som man har arbetat för under sommaren. att ha stall och loft som är fulla med vinterfoder och alla renoveringar av byggnader är klara och en trädgård som bara väntar inför nästa odlingssäsong. Det är svårt att gå in i viloläge och bara ladda batterierna för det finns alltid något som väntar på att bli gjort när man har gård och djur. Desto mer man hinner med ju mer blickar man framåt mot nästa projekt, det gäller att försöka leva i nuet och blicka bakåt lika mycket som framåt. Inget visar det så bra som när man går ut i stallet för att fodra, ensilaget som man har arbetat hårt för att samla in är nu det som djuren ätter under hela vintern så att vi till våren har hagarna fulla av finna kor, tackor, och getter med sina ungar vid sidan redo för att möta en ny sommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: