Bara till lyst

ImageImageImage

Såhär mitt i vintern förbereder sig påfåglarna som bäst för att säkra artens fortlevnad, för tupparnas del innebär det att deras stjärtfjädrar börjar växa ut på nytt efter att dom fällde dom gamla i höstas. Släpet är inte ens halvvuxet ännu till sommaren mäter det nästan 2 meter när fan fäller ut hela. Många av våra djur bidrar med något konkret till självhushållet så som ägg kött mjölk mm men påfåglarna har vi bara för deras egen skull och för att vi skall ha till lyst ute i fruktträdgården. Påfåglar är väldigt vaksamma och det är omöjligt rovdjur både tvåbenta och fyrbenta att smyga sig på dom utan att dom tar till vingarna under ljudliga varningsrop

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: