Mango vill blomma

Mango vill blomma

Möt Glenn vårat mangoträd som bor i vårat växthus, namnet kommer inte ifrån att jag köpte den i Göteborg utan det är namnet given till sorten av mango, en 80 år gammal sort från Florida USA där den länge har varit en favorit både för sin goda smak och att träden är ganska små.

Storleken är viktig när vi tvingas odla den i växthus med värme och allt utrymme värderas högt, smaken har varit fantastisk på de jag har smakat som har varit importerade och jag hoppas att när den får mogna på träder blir den ännu bättre.

Just nu håller vi minst 12 grader i växthus medan det på@dagarna när solen lyser kan bli betydligt varmare där inne.

Det tråkiga här är att Glenn inte kommer att få blomma eller sätta frukt ännu, små träd som är nyplanterade behöver tid att etablera sig och både rota ut och växa i kronan så i plockar bort knopparna så de inte tar resurser som träder själv behöver

mango

mangotree

glennmango

sweden

zonknäckare

odling

exceptionellråvara

gardeninspiration

homegrown

bokeslundsgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: