Kofadder

Bli kofadder

Vi driver ett ekologiskt familjejordbruk och arbetar med att bevara två av Sveriges mest hotade lantraser Granemålakon och Skånsk röd boskap

Vi satsar ständigt för att öka djurvälfärd och blev i februari 2021 klara med det nya Ark stallet, specialbyggt för våra djur.

Vi odlar ekologiskt vilket betyder att vi värnar extra mycket om våra djur och naturen runt omkring. Under betessäsongen som är från tidig vår till sen höst är våra djur ute och betar olika naturreservat så som Hallands Väderö och Kulturens Östarp.

Dessa enormt viktiga kulturmarker har några av det mest artrika miljöerna som finns med upp till 40-60 arter per m2 det är i världsklass på samma nivå som Amazonas. Källa WWF-Naturbetesprojektet

När du blir kofadder till en av våra kor är du aktivt med och stödjer vårt arbete med att bevara raserna samt en fri och mer naturlig djurhållning där djuren är utomhus och får beta gräs och örter.

Vi är en helhetsgård där det förutom kor också betar får av rasen Klövsjö. Vi bevarar även flera gamla svenska raser av höns, ankor och duvor. Gödsel från våra djur blir kompost som vi sen använder i våran trädgård och fruktodling. 2020 blev vi utnämnda till Årets Bonde -Eko innovation för vårt arbete.

Skånska Ekorundan sker under första helgen i september varje år och då kan du själv komma till gården och se våra odlingar eller följa med på nån av våra guidade turer och träffa våra djur. Passa på att ta med vänner och familj och upplev en äkta ekologisk bondgård.

https://bokeslundsgarden-online.quickbutik.com/bli-kofadder

kofadder

kossor

skånskrödboskap

granemålakor

bevarande

knowyourfarmer

bokeslundsgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: