Klimatbonde

Klimatbonde
Vårat mål med gården är att lämna vår mark i ett bättre skick än när vi övertog den, att arbeta för hållbara ekosystem som både ser till naturens systemvilkor där vi har bannlyst bekämpningsmedel och konstgödsel och gynnar biologisk mångfald.

Idag var en väldigt praktisk dag när många av våra kor och tjurar flyttade från sina sommarbete hem till Arken.
Stallet där dom kommer tillbringa vintern nu när energi i betet börjar försvinna och man vill skämma bort sina djur och ha dom inomhus skyddade från regn och snö.

Våra betesdjur är motorn i bevarandet av betesmark tillsammans med får, deras betande och trampande fastlåser kol och gynnar många sällsynta växter som är hotade i modernt jordbruk.

Jag gillar tama djur och med hjälp av lite ensilag följde tjurarna mig snällt även om de vista vad som väntade och var väldigt ivriga.

Vi bevarar två gamla svenska raser Granemålakon och Skånsk röd boskap, för bägge är vi kärnbesättning med det största antalet djur och äldst i Sverige

Vill du lära dig mera om våra koraser kolla in vår blogg och vill du stötta vårat arbete boka då in en köttlåda, bor du i Skåne och köper en Gårdslåda kör vi gratis hem den till din dörr, lyxigt eller hur. Bor du i Västerås eller Stockholm eller längs vägen från Hörby kan vi också leverera både nöt och lammkött

supportlocalorganicfarmers

knowyourfarmerknowyourfood

exceptionellråvara

hängmörat

klimatbonde

planetskötare

enbonde

minlandsbygd

skånskrödboskap

granemålakor

bevarande

bokeslundsgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: