Vår bästa Bondböna

En kall och lång vinter är äntligen över och vi har fått våra bondbönor i jorden, bondbönor till skillnad från nästan alla andra bönor klarar kyla och kan sättas tidigt. Vi har en rödblommande sort med två olika färger på bönorna.

Crimson flower indigo strain heter den och är en gammal kultursort från England och helt unik med sina röda blommor, vi odlar den varje år och sparar eget utsäde. Nu har vi en hel del kvar och kommer därför att erbjuda det för att stödja föreningen Sesams arbete med att bevara och sprida kunskap om vårar gröna kulturarv

Det hela går till så här att om du är intresserad av utsäde skickar du ett brev till:

Johan Widing

Bokeslundsgården Norrto 3217

24293 Hörby

Brevet skall innehålla ett returkuvert med ditt namn och adress frankerat med två frimärken samt 40 kr, vi använder sen returkuvert för att skicka en portion utsäde (20-25 frön) till dig och alla pengarna doneras sedan det arbetet som Sesam utför #bevarande #odladmångfald #föreningensesam #Bokeslundsgården #seedsaving #vegetables #fava #bondbönor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: