Dagens stjärna Potatislök

Potatislöken Maglasäte bevarad av gammelmormor Inga och nu med i Nordisk genbank har äntligen kommit i jorden. Överlägset den bästa sorten när det gäller lagring, den kan inte tävla i storlek med vanlig gul lök men har en smak som piskar den med hästlängder. En lök nu blir en fin klunga på under sommaren. Extra roligt är samarbetet med programmet för odlad mångfald POM och ett magisterarbete kring potatislök, vi har kunnat leverera mycket sättlökar till projektet och hoppas få mer kunskap om vår egen sort och potatislök i Sverige så därför har vi inga extra sättlökar att kunna erbjuda nu men borde ha igen till hösten #maglasäte #potatislök #pom #nordiskgenbank #bevarande #lök #grönsaker #vegetables #mångfald #bevarande #odling #trädgård #skåne #sweden #friland #dengodajorden #exceptionellråvara #outdoors #photography #minlandsbygd #enbonde #bokeslundsgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: