Fansy Friday 


Våra finaste Göingegetter en gång i tiden vår mest hotade lantras med endast två individer, idag en population på många hundra djur. Tillsammans med Jämtgeten och Lappgeten utgör det en länk till tiden då geten var vårar vanligaste mjölkdjur mycket viktigare än kon för många människor. Getten hade en sån framträdande roll att det är ett av det vanligaste djuren i nordisk mytologi #göingeget #jämtget #lappget #bevarande #kulturarv #biologiskmångfald #beyondorganic #familyfarm #kulturensöstarp bjuder på en liten bit av himmelriket till våra getter varje sommar @gardsbrukaren_pa_ostarp #bokeslundsgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: