Kvigorna hem


När hösten är som vackrast flyttar kvigorna från sommarbetet Kulturens Östarp hem till gården. Våra Granemålakvigor och Skånsk röd boskap har vuxit sig stora på den rika betesfloran i hagar och ängar samtidigt som de har bevarat och värnat om mångfalden. Vägen kvigorna går på är ca 500 år gammal och gården ni ser i bakgrunden är anledningen till att Kulturens Östarp skapades 1920-talet, en av Skånes bäst bevarade gårdar i gammal stil från 1812. Man blir helt knäsvag när man tänker på hur länge människor har bott här och brukar jorden, det är ett privilegium att få vara en länk i kedjan och bidra till förvaltandet av vår gemensamma historia. Som alltid är jag evigt tacksam och glad för @gardsbrukaren_pa_ostarp som är museum bonde och gör ett fantastiskt jobb! #kulturensöstarp #skånskrödboskap #granemålakor #bevarande #gammalsvenskras #grassfed #gräskött #freerange #beyondorganic #happycows #alltidpådjurenssida #sustainablefarming #enbonde #autumn #hösttider #bokeslundsgården 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: