Varroa destructor (förstöraren) 

Med ett sådant namn är det uppenbart att det är inget man vill ha på sina bin. Det är ett kvalster och kan på nästan alla sätt jämföras med en fästing, den suger kroppsvätskor från binas larver och sprider sjukdomar, om bina inte behandlas försvagas hela samhället för att till slut dö. Här ser vi två kvalster som sitter i nederkant på bilden mitt på den vita larven. Många biodlare använder bekämpningsmedel som lämnar restprodukter kvar i honung och vax. Vi använder Oxalsyra och Myrsyra som inte lämnar några restprodukter och är nästan lika effektivt, man kan inte utrota kvalstret i kupan utan måste behandla ett par gånger varje år #varroadestructor #beekeeping #honeybees #beekeeper #apiary #bees #apiculture #urbanbees #apicultura #honey #apis #imker #apismellifera #urbanbeekeeper #savethebees #urbanbeehive #pollinator #imkerei #beefarm #backyardbeekeeper #bee #biodling #hive #beehive #honeybee #pollineramera #svenskabin #bokeslundsgården 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: