Linderödssvin/fästing


Visste du att grisar har ett eget sätt att bli av med fästingar?Egentligen heller det alla former av kryp som vill gömma sig i deras borst ( grisens päls) 

Grisar har inga svettkörtlar så när det är varmt måste de svalka sig i lerbad. När grisen är sval igen går den upp och låter leran torka få fastnar även fästingarna i leran och när grisen kliar sig eller skakar sig precis som en hund gör när den kommer upp från vattnet så lossnar både lera och fästingar. Leran har också en tredje funktion och det är att skydda grisens hud mot solen, grisar kan precis som människor bränna sig när solen är för stark #linderödssvin #linderödssvinetsdag #bevarande #pasturepigs #jordpåtrynet #freerange #ekologiskt #exceptionellråvara #familyfarm #smallfarm #beyondorganic #bokeslundsgården 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: