Den goda jorden


Den goda jorden och det goda odlandet där vi inte matar växterna utan jorden. Grönsakslandet är en del av ekosystemet som är vår gård, i denna helhet ingår åkrar, ängar och trädgård allt binds samman av våra betesdjur. Det finns djur i alla ekosystem självklart också på vår gård, deras magar omvandlar och förvandlar det växande till gödsel som matar insekter och andra mikroorganismer som är nödvändiga för en levande och frisk jordar. Jord är inte bara jord utan mötesplatsen mellan det mineraliska och det levande, blandningen av organisk och oorganiskt i det kaos som är matjord ger växterna förutsättningen för liv, den levererar vatten och näring genom den näringsväv som finns där i  #dengodajorden #kulturlandskap #ekosystem #odlande #matutanskit #ekologiskt #ekoträdgård #kompost #idisslare #maskar #mikroorganismer #symbios #bokeslundsgården 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: