Skånegåsen 

Vårkänslorna vaknar hos Skånegässen och hannarna blir mer beskyddande av flocken och sina honor. Med ca 200 renrasiga djur är Skånegåsen akut hotad och flera bevarare behövs! Gäss har en stark karaktär och bildar till skillnad från höns och ankor starka band till sin partner. Vanligtvis bildar de par men en hanne kan även ha flera honor, skulle ena partnern dö sörjer den kvarvarande och det tar lång tid innan de hittar en ny make/maka #skånegäss #bevarande #gammalsvenskras #familyfarm #homegrown #sustainablefarming

Foto #levsomenbonde @levsomenbonde Niklas Kämpargård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: