Soldyrkarna

ImageSol, värme och långa dagar en Svensk sommar när den är som bäst. Våra pumpor och meloner kunde inte vara gladare. Att kunna gå ut och fylla grönsakskorgen med sockerärtor, broccoli och små små zucchini allt lika gott naturell som lätt ångat. Alla timmar i våras som man lade på markberedning och gödsling kommer nu igen med råge i form av grönsaker och bär.ImageDet är inte bara utomhus man får skörda i växthuset är vi nu bara dagar ifrån att njuta av de första aprikoserna. I vår lilla inomhus fruktodling står nektariner, persikor och mandlar tätt och letar man mellan bladen hittar man gott om frukt. Det kommer även att finnas gott om olika sorter som mognar till långt in på hösten.ImageTill efterrätt blev det i dag ett stort fat med persika, färskare än dessa går inte att få. Det är en otrolig skillnad i smak mellan persika som får mogna i solen ända till den är hel klar. Inga konstigheter eller bekämpningsmedel bara riktig sommarmat.

2 kommentarer på “Soldyrkarna

Add yours

  1. Hej, vi odlar olika sorters pumpa i växthus. Nu kommer vi snart inte in i växthuset längre, och jag blev intresserad av din bild på pumpa/squashodling på marken. Har du lust att dela med dej av lite information, eller tala om var jag kan hitta ifall du skrivit om det tidigare?
    (Kul med din inspirerande blogg)
    Hälsar Gunilla

    1. Hej Gunilla
      Roligt att du gillar det vi arbetar med. Vi odlar pumpor gurkor meloner utomhus på en svart odlingsväv som går att återanvända år från år. Den kan beställas i bättre gardencenter och kommer i olika längder och bredd. Här hemma har vi två st som är 5 meter breda och 30 meter långa och sen har vi hål gjorda med ca 1 meter i mellan. På våran gödslar vi plöjer och harvar som vanligt innan vi lägger ut plasten och planterar i hålen. Väven är svart och fångar mycket solenergi under dagen och är man pumpa kan man inte få för mycket värme 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: