Klövsjöfåren åker till Stilleryd

ImageEn liten bit av himmelriket så skulle säkert fåren beskriva återseendet av Stileryd naturreservat. Efter en lång vinter på stall i Skåne kom till slut dagen för den stora flytten till sommarbetet. Efter att ha fått en ny kort sommarfrisyr och fått klövarna värkta var dom redo för att i nästan ett halvår få vistas på detta bete med omväxlande klippor skog och betesängar. Dom får leva ett riktigt fårliv där dom själva får bestämma var dom skall beta och vad inte.ImageNär man är får så är det inte resan utan målet som är det viktiga, vår nygamla bagge Lars fick följa med sina 18 damer, han och tre av dom har blivit utrustade med halsband och klockor så man lätt hör var djuren är var som helst på betet.

ImageLika bra att få en överblick och inta högläge för att utvärdera vad som har hänt sen senast man var på här.ImageInnan Granemålakorna anländer nästa vecka är det bara fåglarna och dom andra vilda djuren som håller fåren sällskap, men dom verkar inte lida så mycket att det är bara dom som får njuta av denna utsikten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: