Vaktlar

Image

Årets första omgång med vaktelägg har gått in i kläckaren om 18 dagar har vi massor av humlestora vaktelkycklingar som tittar fram. Vaktlar växer mycket fort och på nästan en månad går dom från nykläckta till att själva börja lägga ägg. Det finns många olika arter av vaktlar den vanligaste och den som vi har är Japanska vaktlar, det finns även många typer av Japanska vaktlar så som Jumbo och Fläskvaktlar det som skiljer dessa från dom vanliga är att dom är större och lägger större ägg.

Image

Japanska vaktlar kan ha flera olika färger och lägger ägg som är väl kamouflerade, varje hönas ägg skiljer sig från andra hönors, vissa lägger mer storfläckiga medan andra lägger ägg där fläckarna är fokuserade till dom bägge ändarna på ägget. Har man inte så många hönor kan man fort lära sig vilken höna som lägger vilket ägg.Image

Vi har vaktlar för att vi gillar dom äggen som dom lägger, den perfekta storleken för att ha i sallader eller till barnen som frukostägg. Eftersom vaktlar växer så snabbt och är mycket goda är det många av dom som hamnar på tallriken. Det finns flera bra sätt att tillaga dom, eftersom det är en liten fågel går det mycket fort att tillaga dom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: