Vi kan stolt presentera en Sverige helt ny gröda ParkslideReynoutria japonica det godaste vårskotten som finns!

Vi kan stolt presentera en Sverige helt ny gröda Parkslide
Reynoutria japonica det godaste vårskotten som finns!

Efter mitt år som trädgårdslärling i Japan har jag längtat efter att kunna introducera denna delikatessen som smakar som en korsning mellan rabarber och sparris och om några veckor kommer vi att kunna skörda de första.

Vi kunde efter mycket letande importera tre stycken japanska sorter och planterade ett halv hektar med dessa förra året, plantorna var specialimporterade direkt från forskningsstationen utanför Kyoto som tog fram sorterna ”Shokuhin sampuru” ”Shigatsu Baka” och ” Karesansui”

Du kommer att kunna prova dessa sorterna genom våra återförsäljare och direkt via Reko ringar vi besöker och rätt från gården, vi har också licens för Sverige på dessa sorter och kommer att sälja av alla tre under sommaren, hjälp oss sprida kunskap och hitta denna fantastiska grönsaken i flera trädgårdar !

Parkslide #japaneseknotweed #newcrop #marketgarden #chef

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: