Lamm på gården

Äntligen hemma igen
Lammen är nu skilda från tackorna och kastar sig ut för att smaka på vallen här hemma.
Gick inte helt som planerat för precis efter att vi flyttade hem det stora gänget från våran Gammelgård stod det tre av våra flasklamm ute på grannstycket och undrade vad som hände, de måste ha hört de andra djuren och beslutat sig för att se vad som händer och rymma för första gången.
Flasklamm är tama och följer direkt efter Lena som har tagit hand om allihopa när deras mammor inte kunde.

Lammen kommer nu att sambeta med våra kor och jakar på återväxten i skogen och på våra marker här hemma, genom att ha flera djurslag ökar avkastningen då de betar på olika sätt och de minskar trycket från parasiter som inte drabbar bägge djurgrupperna.

Till hösten kan du köpa vårat goda lammkött och om några veckor kommer mera information så håll utkik, letar du istället avelsdjur finns det ett flertal tack- och bagglamm med mycket spännande härstamning

klövsjöfår #bevarande #elitlamm #betesdjur #eko #certifierade #enbonde #minlandsbygd #exceptionellråvara #lamm #bokeslundsgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: