Biodling på vintern

Biodling börjar tidigt
Under vintern sitter bina i ett klot inuti kupan och lämnar den inte alls, samhället nu består bara av en drottning och arbetsbin som kläcktes i slutet av förra året.

Nu på vintern lägger drottningen inga ägg och det finns inga larver att mata och ta hand om det enda bina gör är att vara i dvala med bara så mycket aktivitet att det alstrar den värmen samhället behöver.

Dagens arbete i bigården var att behandla alla samhällen med Oxalsyra för att bekämpa varroakvalster, det är en parasit som också sprider sjukdomar och samhällen som inte behandlas går under efter några år.

Som biodlare är man också nyfiken på hur bina har det och hur samhället har klarat sig än så länge så denna behandlingen gav också en snabb inblick och alla kuporna var i bra skick

andelsbiodling #bokeslundsgården #beekeeping #honeybees #beekeeper #apiary #bees #apiculture #urbanbees #apicultura #honey #apis #imker #apismellifera #urbanbeekeeper #savethebees #urbanbeehive #pollinator #imkerei #beefarm #backyardbeekeeper #bee #biodling #hive #beehive #honeybee #honung

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: