Tid att ta ställning

Tid att ta ställning
Vilken typ av jordbruk skall vi ha i Sverige? Sverige har ett av världens bästa jordbruk med en stark lagstiftning för djur, skog och åkermark. Vi levererar förstklassiga och klimatsmarta livsmedel men tyvärr finns det fortfarande några skamfläckar på samvetet.

Det är nu hög tid att Sverige stänger de sista minkfarmerna och faktiskt lever upp till ett bra djurskydd för alla djur.

Precis som att ha höns inklämda i burar måste vi nu höja ribban och även värna om pälsdjuren. Svensk lagstiftning värna om djurens naturliga beteende och som ekologisk bonde går jag steget längre och låter våra kor får och grisar tillsammans med höns och ankor få ett liv i frihet där de får vara ute så mycket som möjligt och få en kost anpassa efter djurslaget. En mink tvingas till ett liv i en nätbur utan möjlighet till utlopp för sitt naturliga beteende som att kunna bada och simma. Mink är ett aktiv djur och den fattiga miljön som buren är leder till stereotypa och självskadebeteende.

Nu är det hög tid att vi faktiskt lever upp till djurskyddslagen och tar vårt ansvar även för minkar

https://www.svd.se/dags-att-stanga-alla-minkfarmer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: