Granngås fjällnära boskap

Möt Granngås en fjällnära fjällko som tände min glöd för bevarandet av denna oförädlade rest av kor från väglöst land i norra Sverige. Jag har varit med och hittat hem till henne och nu lever hon sina golden years hemma hos Helena och @jonasivarson på Elfvabjer. Mitt och Granngås möte ledde till att det hemma vid vår köksbord genomfördes det första interimsstyrelsemötet på det som skulle bli stambokförening för det fjällnära korna. Så även om Granngås inte själv vet om det så var hon startskottet så att hon och hennes ättlingar kan bevaras på lång sikt #farmer #fjällnära #kor #cow #concervation #bevarande #heratige #futureoffarming #gammalsvenskras #lantras #smallfarm #crofter #milk #selfsufficient #sweden #skåne #fjällnäraboskap #cattle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: