Varför har kor örhängen?

Alla våra kor har ett namn som Morgana här men det har också ett unikt nummer precis som vi har personnummer. Numret består av två delar, den första för alla våra kor är SE 70341. SE =Sverige och numret är kopplat direkt till våran gård så bara våra kalvar får det precis som ett efternamn. 71 är hennes egna individnummer men ni kan också se en liten siffra som gömmer sig längst ner till höger på örhänget, den kallas kontrollsiffra och behövs om man har fler än 9999 kalvar som är födda på gården och fortfarande lever. Denna kombinationen av nummer är unik för Morgana och det hjälper oss i bevarandet att hålla koll på djuren och veta hur det är släkt med varandra, Skånsk röd boskap är en av Sveriges mest hotade lantraser och djuren bevaras i en sluten stamboken, det betyder att bara kalvar vars bägge föräldrar är med i stamboken kan föras in i den. Detta gör vi för att bevara rasen ren och inte blanda in andra djur #happycow #organicfarming #outdoor #snow #winterishere #horns #skånskrödboskap #concervation #freerange #grassfed #lantras #gammalsvenskras #heratige #skåne #sweden #frånsverige #svenskött #sustainablefarming #supportyourlocalfarmer #bokeslundsgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: