Genbanken växer


25 nya äppelträd av gamla kulturarvssorter har planterats i veckan och flera skall det bli, för varje träd som kommer i jorden ökar vi styrkan i bevarandet. Arbetet med att bygga upp en levande genbank av växter och djur är något som vi ständigt arbetar med. Närmare 300 olika sorters äpplen, päron, plommon och körsbär bevaras i genbanken, planterade i fruktgården, i alléer längs vägarna och i våra betesmarker. Bevarande inte som ett museum utan ute i verkligheten #outdoor #eatclean #sustainablefarming #exceptionellråvara #heritage #kulturarvssorter #äpple #agroforestry #conservation #beyondorganic #domore #cider #bokeslundsgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: