Eat it to save it


Grisen är ett av våra äldsta husdjur domesticerad för ca 11 000 år sen, det är nästan svårt att ta in hur länge människa och gris har gått sida vid sida. Samtidigt som vi började ha tamgrisar strövade det omkring Mammutar och ullhåriga noshörningar och stora delar av Sverige var täckt av is. Nu i helgen firade föreningen Lantsvinet 25 år, man bevarar vår enda svenska grisras Linderödssvinet. Men redan 1952 uppmärksammade Skånes djurpark hotet mot rasen och blev den första besättningen i bevarandet genom att hitta och köpa in några av det sista djuren som fanns kvar, bor du i hus eller lägenhet och känner att du vill vara med och hindra att linderödssvinet från att utrotas och försvinner för alltid, även om du inte kan ha grisar själv kan du äta linderödssvin för att rädda dem. Stöd det djurägare som håller linderödssvin och bevarar dem, har grisarna utomhus och låter det växa i sin egna takt köp dit kött och charkuterier från dessa eldsjälar Eat it to save it! #supportyourlocalfarmer #sustainablefarming #linderödspig #linderödssvin #eatittosaveit #alltidpådjurenssida #beyondorganic #bevarande #bokeslundsgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: