Biodling utan konstigheter


Bin är fantastiska djur som lär oss biodlare något nytt vargar år. Vi hjälper bisamhället genom ett erbjuda dem bra kupor och förebygga sjukdomar. Något som bin gör speciellt på våren är att producera vax Cera alba. Gammalt förorenat vax smälts ner och bina får tillbaka samma ramar igen som de kan bygga sina celler.

I dessa förvara bina honungen men också pollen och det är där drottningen lägger sina ägg och bina utvecklas. Vi föredrar kupor som är så lika binas ursprung som möjligt därför är dom byggda i trä, även ramarna är i trä och vi använder inga syntetiska bekämpningsmedel i kupan som kan skada bina och lämna rester i honungen #smallfarm #ärligmat #beekeeping #honeybees #beekeeper #apiary #bees #apiculture #urbanbees #apicultura #honey #apis #imker #apismellifera #urbanbeekeeper #savethebees #pollinator #imkerei #beefarm #backyardbeekeeper #bee #biodling #hive #beehive #honeybee #honung #bokeslundsgården 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: