Drottningarna intar Bosjökloster

IMG_0539

Är det inte underbart? Bosjökloster är en skånsk pärla vid Ringsjönsstrand känd för sina storslagna trädgårdar och vackra byggnader som härstammar från 1100-talet då nunnor från benediktinerordnen styrde. För er som får chansen att besöka Bosjökloster får ni inte missa kyrkan med sveriges älsta kyrkbänkar som fortfarande används. Efter att personligen ha närvarat vid flera bröllop då man begangnar dessa bänkar är det ett under i sig att de fortfarande finns kvar.
IMG_0528

Även om Bosjökloster aldrig varit kungligt residens har nu 6 drottingar intagit ägorna med sitt följe av arbetsbin och drönare. Det är helt rätt tid att flytta in för det fullkomligen dingnar av mat till dem nu när lindarna i allen upp till slotet och i parken blommar för fullt. Lindblomshonungen är mycket smakrik med en tydlig ton av pepparmint.
IMG_0060
Bina kommer nu att bo i sina nya kupor permanent och varje gång du besöker trädgården så kan du även besöka dem och köpa deras honung på plats. Bin är en av våra minsta och alldra viktigaste vänner för mycket av det som vi i dag tar för givet i våra frukt och grönsaksdiskar är helt beroende av honungsbiet som pollinatör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: